Unieke plek

Bijzonder stukje Rijswijk

De Sijthoff locatie bevindt zich aan de meest zuidelijke zijde van het plangebied Havenkwartier, aan de A4. In de schetsplannen zijn 672 koopwoningen en 1.850m2 aan commerciële ruimten opgenomen. De ontwikkeling neemt daarmee een belangrijke plek in binnen het plangebied Havenkwartier. Door parkeren grotendeels ondergronds op te lossen, zal er straks voldoende ruimte zijn voor groen, water, binnentuinen en prettige verblijfsplekken. Het iconische Sijthoff gebouw dat wordt herontwikkeld tot hotel en conferentieoord, maakt het plaatje compleet. Kortom, de Sijthoff locatie wordt een aantrekkelijk gebied om te wonen, werken en recreëren. Een unieke plek.

Architectuur

Van pers tot woongebied

Voor de koopwoningen is in de basis gekozen voor een hoogte van 5 bouwlagen, rondom een drietal binnentuinen. Daarbij zijn in het ontwerp drie hoogbouwaccenten van 50, 70 en 120 meter toegevoegd, die het gebied markeren. Om in het gebied een logisch geheel te maken van wonen en werken, is er in de schetsplannen gekozen voor robuuste architectuur. In het huidige schetsplan zijn koopwoningen ingetekend voor diverse doelgroepen, van 2-kamer woningen en stadswoningen tot ruime 4-kamerwoningen en luxe penthouses. 

Om de beste keuze te maken voor de situering van de woontorens zijn er onderzoeken uitgevoerd naar zon en wind. Deze studies zijn toegelicht op de informatieavond van woensdag 3 november 2021. De uitkomsten kunt u bij de downloads op deze website bekijken.

De plannen voor de Sijthoff locatie zijn naar aanleiding van de participatiebijeenkomsten verder uitgewerkt. In onderstaand ‘presentatieboekje Sijthoff locatie’ kunt u meer lezen over de plannen en het structuurontwerp bekijken.